22 Şubat 2014 Cumartesi

Olasılıklar evreninde


Kâinatın bir laboratuvarda unutulmuş deney tüpünün içinde oluştuğunu çocuklar bile bilir.

Burası önemsiz bir laboratuvardır ve çalışanlar pek titiz değildir.
Kullandıkları malzemeyi temizlemeyi sık sık unuturlar. Bu da bazen tüplerin içinde kâinatların oluşmasına neden olur. Kâinatımız da oluşmak için onların öğle yemeğine çıkmasını beklemiştir.

Laboratuvarın yegâne çalışanı olan kadınla erkek sevgilidirler ve aralarında bazı sorunlar vardır. Ne zaman konuşmaya başlasalar konu buraya gelir.

Onlar restoranda ilişkileri üzerine hararetle tartışırken kâinatın parametreleri şekillenmek için gereken zamanı bulmuştur. Sıra tatlıya geldiğinde güneş sistemi doğmuş, kahve söylediklerinde ise gezegenimizde hayat başlamıştır.


Atmosferimizi oluşturan gazların gerekli yoğunluğa ulaşması ise tatlıyla kahve arasındaki uzun sessizliğe rastlar.

Daha çalışkan insanlar olup yemeklerini yer yemez işlerinin başına dönselerdi içinde bulunduğumuz deney tüpünü musluğa tutacaklardı ve ne Kleopatra, ne Sultan Süleyman ne de Bill Gates olacaktı. Ama bunun yerine kadın sevgilisine ilişkilerinin artık heyecanını kaybettiğini söyledi. Adam bu söze çok fena alınıp çocuk gibi savunmaya geçti, biz de uygarlığımızı kuracak zamanı bulduk.

Galaksimizin parçacıklarının onların aşkındaki bozukluk sayesinde şekillendiğini bildiğimizden, aralarını daha da bozmak için ne gerekiyorsa yaptık.

Çıkardığımız bütün savaşlar, bombalanan köyler, toplama kampları ve soykırımlar, negatif enerjimizle bu ilişkiyi etkileyip iyice çekilmez hale getirmek için.

Ama ayrılık acısını er geç atlatıp kafalarını toplamaları da işimize gelmiyor. Bu yüzden aşkları kör topal yürüsün diye dengeleyici güzel şeyler yapıyoruz: Edebiyat, müzik, penisilin ve Monica Bellucci hep planımızın parçası.

Sonuçta onlar köşedeki restoranda ilişkilerini tartışıyor, biz de deney tüpünün içindeki kâinatın sınırlarını keşfetmeye çalışıyoruz.

En büyük korkumuz duruma uyanan müdürün bizim çifte kumruları kovup yerlerine daha ciddi elemanlar alması. Çünkü yeni gelenlerin ilk iş tüpleri temizleyeceğini adımız gibi biliyoruz.

t.k. 2011


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder